Kreeka läätsepada

Neljale kuni kuuele

Tervislik ja maitsekas läätsepada on hea vaheldus tavapärastele roogadele. Palju ettevalmistust ei nõua, maitseb aga imehea!

250 g musti läätsesid

1 sibul

1 suur porgand

250 g kirsstomateid

8 dl kanapuljongit

1 sl tomatipüreed

1 loorberileht

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

150 g toorsuitsupeekonit

soovi korral hakitud lehtpeterselli, tilli

Leota läätsesid tund aega vees. Haki sibul, koori porgand ja tükelda seibideks. Poolita kirsstomatid. Nõruta läätsed ja kalla potti. Pane potti ka köögiviljad, tomatipüree ja loorberileht ning vala peale puljong.

Lase kaane all 30–40 minutit podiseda, maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga. Serveeri pruunistatud peekoniribade ja maitserohelisega.

Edasi lugemiseks telli ajakiri Eesti Naine