Peipsi rahva toidulaual on kala, sibulad, kurgid, aia- ja metsasaadused ning mitmesugused koogid ja pirukad. Traditsiooniliseks Peipsi ranniku roaks on “vee peal praetud kala sibulaga”, millele lisatakse lõpus võid ja piima või rammusat koort. Popp on ka suitsukala, uhhaa ja kõiksugu muud kalasupid. Tuntud headuses on hinnatud hapukapsasupp. Sibulat lisatakse kõikidesse toitudesse – soojadesse suppidesse ja pajaroogadesse. Kartuli kõrvale süüakse soolakurki. Palju küpsetatakse Peipsi ääres pirukaid, iseloomulikud on kinnised pirukad rukki- ja nisujahust. Pirukaid täidetakse seente, porgandi, kapsa, rohelise sibula, muna ja kalaga ning kõiksugu marjade ja õuntega. Peipsi ranniku delikatess on aga keedetud suhkur aromaatse teega.

Edasi lugemiseks telli ajakiri Eesti Naine